Ringwood School

Commercial
  • Client:

    Ringwood School
  • Location:

    Ringwood, Hampshire
  • Construction Value:

    £300,000
  • Completion:

    2012

This small building is designed to be a sign board for the school, sitting prominently by the main entrance and car park. It provides teaching and entertainment space for up to 70.

The design is simple and clean, with white render walls and soffits to give a smooth uninterrupted surface. The glulam structure is exposed internally and externally and defines to building form. A fully glazed lobby faces the school reception, while high level windows on the north flood the interior with light.

The simple design language continues inside, with simple detailing such as the shadow gaps around the exposed glulam frame and flush store-room doors.