Eastleigh

Residential
  • Client:

    Churchill Retirement Living
  • Location:

    Eastleigh, Hampshire
  • Construction Value:

    N/A
  • Completion:

    2015

Williams Lester were approached to look at this site following a previous planning refusal. We reviewed the site, the previous design and the reasons for refusal in order to come up with an appropriate solution.

The client has a standard template for developments, and the challenge for us was to make the most out of the site and the setting while adhering to that template.

The building has 2 wings addressing a main road to the south and a quieter residential street to the east. A raised tower element addresses the street junction, while the elevations onto the street are composed of projecting and recessed elements creating a composition of an equivalent scale and proportion to the surrounding residential context.

The building was shortlisted for the What House 2016 awards.